Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblr

Welkom op de website van Insinity Network Releases

THE INFINITE SEARCH FOR THE BALANCE OF INDUSTRIAL & BEAUTY

© 2018 Steenbergen Beeldend Kunstmaker Edwin Siol

Wat kan het Insinity Network voor U betekenen?

Composite & Mastering - Geluiden & Atmosfeer

Sinking | Origineel

in machine ghost - A farewell to old friends

Sinking | Mastered

in machine ghost - A farewell to old friends

Sinking | Remix

in machine ghost - A farewell to old friends

Vorig jaar, 2017,  kreeg ik het verzoek van Marc Suijkerbuijk het eervolle verzoek twee van hun album releases te 'masteren' zogezegd. Sinking is een nummer van in machine ghost, één van de nummers van een aantal CD's die ik voor hun 'gemasterd' heb. Ik heb hierboven het origineel, het gemasterde, en een eigen remix geplaatst. Benieuwd naar wat ik zoal gedaan heb? Klik dan op Lees hierover meer.., dan komt er meer tekst als uitleg tevoorschijn.

De werkwijze hiertoe was niet geheel optimaal. Wat ik binnen heb gekregen hiervoor waren alle separate audio bestanden van de betreffende songs. In die zin is dit niet ideaal, want persoonlijk vind ik bijvoorbeeld het geluid van de klarinet partij erg goedkoop klinken.

Beter was geweest dat ik de originele MIDI bestanden had gekregen, dan had ik daarin wel aanpassingen kunnen maken. Nu kon ik hooguit de opnames van die goedkoop klinkende klarinet wat verbeteren.. Even afgezien daarvan, wat heb ik zoal gedaan.Wel, de alle tracks van de desbetreffende songs binnen Cubase gehaald, en het er het beste van proberen te maken. En hopelijk leverde dit ook daadwerkelijk wat verbeteringen op aan het totaal beeld.

Lees hierover meer..

Wat kan het Insinity Network voor U betekenen?

Originaliteit & Experiment - Herkenbaarheid & Het Onverwachte

en er is & komt natuurlijk nog veel meer..


Het Insinity Network is niet zomaar een naam, een brand of  'another marketing strategy'. Voor mij zit er een erg belangrijk woordje binnen de naam, en dat is namelijk NETWORK. Van oorsprong uit is het altijd de opzet geweest een soort van collectief te vormen. Zeker met de opkomst van het Internet, dacht ik hier een aardige ontwikkeling in te kunnen vinden. Overduidelijk heeft het internet er slechts voor gezorgd dat we allemaal diezelfde Google meuk zijn geworden, met een profiel op SoundCloud, YouTube, Facebook etc. En zo ja, dan zitten we dus allemaal gevangen in dat idiote systeem van.. -hoho, je moet wel reclame maken voor ons, anders maken we jou onzichtbaar-.

Het pad van eenzaamheid, het bewust ontwijken van Google, heb ik in den beginnen geprobeerd. Zinloos, want iedereen vind Google wel prima, dus daar sta je dan als Don, eenzame strijder en zittend op een ezel met lans in de hand het geniepe onrecht van de wapperende Google wieken te bestormen.

Een jaartje of vijf geleden ben ik dan ook over gegaan op Facebook, YouTube etc. En steeds weer die keuze... betalen voor een belabberde service als SoundCloud, of je eigen website voorzien van nutteloze advertenties om maar een beetje kans te hebben gevonden te worden. Dat werd het ook niet voor mij.

Door de jaren heen ben ik inmiddels wel wat verbitterd geworden in hoe de tijd, -zeg maar de laatste 15 jaar-, een grote groep mensen ontwikkelt heeft in de huidige Google mummies. Met een doodse routine van zoeken, even kijken, en vooral weer verder zoeken. De beloofde droom, right? ALLES kan je nu vinden!! Prima, maar misschien eens kijken naar wat je vind, en het ten volste beleven, i.p.v. meteen doorzoeken?

Maar goed, genoeg bitterheid, wat rest is slechts het blijven volharden in die idealistische droom, waarin ik al vanaf het puberende joch wat ik ooit was blind bleef vertrouwen. Die droom hanteer ik nog steeds, even naief als puberend. Als een collectief, met een moreel juist kompas, kun je toch veel meer bereiken, en juist met het vizier op een gewenst onafhankelijkheid in de richtingen welke je als artiest, kunstenaar, dichter of wat dan ook zou willen begeven..

Het is echt niet dat ik zo tegen Google ben, of heel de transformatie van het internet. Het spiegelt echter wel erg duidelijk hoe de andere kant werkt. En de andere kant is dus U! Of misschien U nu juist niet.

Ik heb veel geleerd van het internet. En in die zin is het ook een 'blessing' van formaat. Wil je leren hoe je een website bouwt, een stoom locomotief werkt, of bijvoorbeeld hoe je daadwerkelijk een song moet schrijven, met behulp van jouw laptop en een muis? Het internet is alles wat je nodig hebt, en dit is eerlijk zonder enkele ironie geschreven. Voor mij persoonlijk is de content het enige wat het waard maakt er eventueel te proberen iets van je kosten te declareren via het systeem van het plaatsen van passende advertenties. Beetje goedkoop, want nog steeds blijf ik denken, er zijn toch zovele andere wegen tot een normaal inkomen, zonder het systeem jou te laten controleren, en in zekere zin dus uiteindelijk ook je content zullen beheren?

De illusie dat een website als NU.NL echt niet kan bestaan zonder het plaatsen van ZOVEEL advertenties is een demonisch denken, net ze dooddoenderig als het even dodelijke: "Je kunt er niets tegen doen, het is nu eenmaal de tijd.." Amazon, de grootse verdiener van het internet, wie pakken er de dozen in, doen het werk, en krijgen wat betaalt? en Facebook.. Bill Gates.. Och.. je kunt het allemaal niet tegen houden he?

We zijn met zijn alle een beetje de bedelaars op een Italiaans plein geworden,  met de internet grootmachten, die als fanatiek ontspoorde voetbalsupporters wat muntjes ter vermaak strooien.. Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wat is er toch aan de hand?

Lees meer hierover

dus wat kan het Insinity Network voor u betekenen?


Samen sterk, United we fall. Or rise, at least the attempt it's what's counting.. As they say.. Als oprichter lang geleden, en beheerder van het Network, heb ik wel wat ideeën. Zo is een gezamenlijke profilering, en het geloof in de meerwaarde hiervan, er al één. Een mogelijkheid is om binnen het Insinity Network een profilering te volgen, middels een eigen ruimte op de website van het Network.

Let wel, Het Insinity Network heeft geen enkele intentie te gaan fungeren als een gewone hosting service, maar een actieve plaats binnen de site maakt uw project onderdeel van het Network. Voorwaarde hiervoor is echt simpel. Het vergt een akkoord met waar het Insinity Network voor staat, namelijk samenwerking en groei. Alles staat in een pril stadium, maar dat is alles waar ik aan denk. Activiteit is levend. Maar goed, een eigen ruimte dus binnen de site. Hoe zie ik dat voor mij? Wel, middels een vrij simpel en compact template systeem, resulterend in een drie pagina tellende 'website' welke is gebaseerd op profilering, samenwerking en activiteit. Om een lang verhaal kort te maken heb ik een demo set up gemaakt van een project wat mij nauw aan het hart gaat, namelijk in machine ghost. Het adres zou dan bijvoorbeeld zijn:

Profile


een voorbeeld pagina hiervan vind u hier. (opent in een nieuw venster)

Lees meer

rest nu een beetje de belangrijke vraag: Doet u mee?


Zo dan. Als u bovenstaande in zijn geheel hebt doorgelezen, dan heeft u een beetje een idee gekregen waar INR voor staat, en voor blijft gaan. Een officiële statement, oftewel een uitgebreidere en bindende gids komt binnenkort online. Echter zou het mooier zijn dit vanaf het begin als collectief te ontwikkelen. Ik heb nog werk zat deze site verder op te bouwen, dus mijn directe prioriteiten liggen nog niet direct daar, maar het zou erg mooi zijn als er intussen externe ideeën binnen komen, van minstens even idealistisch ingestelde sukkels als ik. Of sukkelinnen, hoe schrijf je dat?

Schroom dan niet om het contact met het Insinity Network te zoeken middels onderstaand contactformulier. Ik vraag u echter uzelf goed te overwegen alvorens dit te doen. Stel uzelf de vraag: Hoe graag wil ik hierin mee groeien? Het Insinity Network is beslist niet op zoek naar mensen die slechts iets te tonen hebben, en geen enkel oog hebben voor een ander dan zichzelf. Daar is ruimte genoeg voor op het internet. Als ik zo een schatting maak bestaat het zo ongeveer uit 90% van de gebruikers ervan. Kijk mij eens... Kijk mij eens. Niets mis mee, ik word ook graag gezien, maar wat rest als niemand meer kijkt, en slechts gezien wil worden? Het eenzame tijdsbeeld van nu, mijns inzien. kil en afstandelijk.

Ik ben niet heiliger dan wie dan ook. Ja, ook ik heb het erg druk met mijzelf, maar ik wil mij hieruit los worstelen. Om eerlijk te zijn heeft het gehele social media gebeuren, nogal meegeholpen aan de -kijk mij eens- tendens. Logisch gevolg ook natuurlijk. Een lekker snel een -vindikleukje- en verder maar weer. mensen, het werkt gewoon niet. Het brengt NIETS nader tot elkaar, anders dan in een naïef en vals geloof dat het allemaal verbind.

Lees meer..

 

globaal als in: "Projectnaam; filmmuziek, band of platenlabel"

Rainy Day (1998)

Neo Realism - A Journey towards living in a Cave

Rainy Day Remixed (2017)

Neo Realism - 30 Years After project

Informatie & Zulks

Handige Externe Website

Meest recente YouTube kanaal van BKES

Ouder in-actief van Amalgamation Graphics

Officiële Website van BKES

Officiële Website van in machine ghost

Verschillende Releases

Twee andere blogs & Informatie pagina's

 

 

Delen mag Altijd!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblr